Massage och hälsovägledning

avslappnande massage

Massage

Massagebehandling är en av de äldsta och mest fördelaktiga formerna av fysiska åtgärder som är kända i mänsklighetens historia. Den har använts i århundraden för att öka cirkulationen, minska spänningar, främja avslappning och förbättra den allmänna hälsan. Massage kan bidra till att lindra ledsmärta och stelhet, sänka blodtrycket, öka immuniteten, luckra upp spända muskler, förbättra hållningen, minska stresshormoner i kroppen som kortisol och adrenalin, lindra ångest- och depressionssymptom, minska trötthet genom att skapa en känsla av klarhet och mental vakenhet, förbättra sömnkvaliteten eftersom den slappnar av i spända muskler som förhindrar djupare vilsamma sömncykler. För många människor kan massage vara ett kraftfullt verktyg för att läka både känslomässigt och fysiskt eftersom det uppmuntrar till förbättrad kommunikation mellan kropp, själ och ande.

Varför massage?

Massageterapi erbjuder en rad fördelar för dem som drar nytta av dess helande beröring. Förutom ytlig avkoppling kan massageterapi hjälpa till att minska spänningar och ångest i kroppen, förbättra cirkulationen och minska inflammation, ge bättre sömn och till och med öka energin. Att ta sig tid att investera i massageterapi kan ge din kropp chansen att återhämta sig snabbare från träning, öka ditt humör genom att frigöra endorfiner och främja allmänt välbefinnande. Dessutom kan regelbundna massagebehandlingar sänka blodtrycket, öka ledflexibiliteten och ge lindring av kroniska smärttillstånd som huvudvärk, ischias och karpaltunnelsyndrom. Med alla dessa påtagliga hälsofördelar du kan uppleva är det logiskt varför massage blir alltmer populärt!

 
Massage till dina kunder
Är du massageterapeut och vill stärka effekten av din massage med omgivningen? Det finns flera saker du kan göra för att ytterligare ge den avslappning som massagen ger. Se till att inredningen är lugnande. Gärna jordnära färger i harmoni. Ha mysbelysning och inte skarpa lampor i vitt sken. Mysiga lyxiga handdukar med tryck av god kvalitet ökar ytterligare intrycket av en seriös och duktig massör. 

olika typer av massage

Det finns många olika typer av massage och även en del som har sina egna namn för samma typ av massage. Framförallt är skillnaden om du önskar en avslappnande stund eller adressera ett specifikt problem, som exempelvis värk eller allmän känsla av att ditt lymfsystem inte fungerar som det ska. 

Avslappningsmassage
Den mjuka massagen passar alla och hjälper dig med bl.a ökad blodcirkulation, minskar eller tar bort huvudvärk, stärker immunförsvaret.

Lymfmassage

Denna massage syftar till att få lymfsystemet att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter. Behandlingen består av strykningar, djupandning och lätta tryck i lymfflödets riktning. 

Bindvävsmassage

Vid långvariga problem med smärta. Det är en form av nervterapi. Denna massage fås i Tyskland från läkare på recept som behandling. 

Hot Stone massage

Denna massage härstammar från en orientalisk filosofi som dateras mer än 3000 år tillbaka i antika Kina och Indien. Här lägger man ut varma stenar samtidigt som man blir masserad av varma lavastenar.  

Taktil massage

Taktilmassage skiljer sig från den klassiska massagen genom att man här inte knådar utan endast en mjuk följsam beröring. Här är syftet att producera må-bra-hormonet oxytocin. Detta hormon frisätts vid beröring.