Massage och hälsovägledning

För din hälsa är det viktigt att inte bara vårda ditt yttre utan även ta hand om det inre. En lugn själ ger dig mindre stress vilket i sin tur ger dig en kropp och knopp som mår bättre.

Hur ska man hitta sin inre ro? Ja det finns flera olika sätt och alla passar inte som alla. Vi är som alltid olika individer och vi blir lugna av olika saker. En del kan bli lugna av yoga medan det för andra är stressande att försöka sitta i alla positioner och tystnaden på det sättet.

Här är några tips på olika saker som kan hjälpa dig finna din inre ro:

Hitta din inre ro

Gå ut i naturen

Naturen är en plats som gör många lunga och en del kan sitta på en sten i skogen och njuta i timmar. Oavsett om du hittar lugnet genom att promenera i skogen, fiska eller plocka bär så hitta din plats i naturen och njut. Ta din tid och tänk inte på andra måsten.

Bygg upp en oas i din trädgård

Har du en egen trädgård kan du forma denna till en plats där du kan känna att du bara kan vara och ta det lugnt. Hur denna plats ser ut kan vara olika från person till person. En del gillar kaos medan andra gillar fasta former och ordning.

Jag till exempel gillar när allt ser snyggt och rent ut och har därför en arborist i skåne som hjälper mig klippa alla buskar och träd så att de har snygga former och inte spretar ut och sedan bygger jag mycket med krukor för att minska ogräs.

Hitta det som gör dig lugn. Du ska kunna sitta i trädgården med dina tankar eller en bra bok eller påta i trädgården om det får dig att må bra.

Yoga och meditation

Yoga och meditation är ett klassiskt sätt att hitta en inre ro. Du ska andas djupt och ta bort andra tankar. De som verkligen bemästrar meditationen kan föra sig själv i en slags trans där omvärlden försvinner. Det är inget man kommer att klara av när man första gången provar på meditation utan det kräver en del övning.

Ge både yoga och meditation ett par gånger innan du utvärderar om detta är ditt sätt att hitta din inre ro.

Pyssla & pussla

Att sitta med något pyssel som att sticka, virka, pärla, pussla med mera är lugnande för många. Här kan man spendera många timmar och tiden försvinner ofta. Ofta behöver du även tänka på det du håller på med för tillfället så att andra tankar på måsten eller stress trycks bort.