Massage och hälsovägledning

Massage kan ha många positiva effekter på människor som arbetar fysiskt och som utsätter sin kropp för belastning och stress på regelbunden basis.

Varför ska du som företagare inkludera massage i ert friskvårdsutbud?

Massage minskar muskelspänningar – Massage kan hjälpa till att lösa upp spänningar i musklerna, vilket kan minska risken för smärta och skador på lång sikt.

Ergonomiska verktyg
Ergonomiska verktyg

Ökar blodcirkulationen – Massage kan förbättra blodcirkulationen i kroppen, vilket kan bidra till en bättre syre- och näringsförsörjning till musklerna och andra vävnader. Detta kan hjälpa till att främja läkning och återhämtning efter träning eller arbete.

Förbättrar rörlighet och flexibilitet – Genom att öka rörligheten och flexibiliteten i musklerna och lederna, kan massage hjälpa till att förhindra skador och förbättra prestandan på lång sikt.

Minskar stress och ångest – Massage kan hjälpa till att minska stress och ångest, vilket kan förbättra mental hälsa och välbefinnande på lång sikt.

Förbättrar sömnen – Genom att minska stress och förbättra avslappning, kan massage hjälpa till att förbättra sömnkvaliteten på lång sikt, vilket kan ha en positiv effekt på hälsan och välbefinnandet.

Massage hjälpa till att förbättra hälsan på många sätt för personer som arbetar fysiskt. Genom att minska muskelspänningar, öka blodcirkulationen, förbättra rörligheten och flexibiliteten, minska stress och ångest, och förbättra sömnen, kan massage bidra till en bättre hälsa och välbefinnande på lång sikt.

Däremot hjälper ingen massage i världen emot en dålig arbetsmiljö i längden. Därför har vi inlett ett samarbete med festool.se som har ett stort utbud av ergonomiska verktyg.

Varför satsa på ergonomiska verktyg?

Ergonomiska verktyg är utformade för att passa människors kroppar och arbetssätt, med syftet att minimera påfrestningarna på kroppen och förhindra skador på hälsa och välbefinnande. När verktygen är utformade på rätt sätt kan de ha många positiva effekter på vår kropp och hälsa, till exempel:

  • Minskad trötthet – Ergonomiska verktyg är utformade för att minska ansträngningen på kroppen, vilket minskar trötthet och stress på muskler och leder.
  • Förbättrad produktivitet – När verktygen är bekväma att använda, minskar antalet pauser och förluster i arbetet som orsakas av trötthet och smärta. Detta kan öka produktiviteten.
  • Förebyggande av skador – Ergonomiska verktyg minskar risken för skador som kan orsakas av felaktigt användande av verktyg. Detta inkluderar skador på rygg, nacke, armar, händer och handleder.

Icke ergonomiska verktyg kan orsaka muskelspänningar, inflammationer, ledproblem, skador på rygg och nacke och andra hälsoproblem. Detta kan leda till långvarig smärta, nedsatt rörlighet, förlorad produktivitet och andra allvarliga konsekvenser.

Därför är det viktigt att använda ergonomiska verktyg och att ta hand om vår kropp och hälsa på ett ansvarsfullt sätt. Boka en gratis konsultation där vi hjälper er gå igenom både ergonomiska verktyg och hur massage positivt kan påverka er personalstyrka.