Massage och hälsovägledning

Massage på jobbet

För dem som är fysiskt aktiva på arbetsplatsen är det viktigt att ta hand om sin kropp. Detta innebär att man måste hålla sig i god form, använda rätt utrustning och ta regelbundna pauser. Men visste du att massage på jobbet också kan vara fördelaktigt? Låt oss utforska varför massage är viktigt för det fysiska välbefinnandet på arbetsplatsen.

Fördelar med massage på jobbet

När vi tänker på massage förknippar vi det ofta med avkoppling. Även om detta säkert är sant kan massage också vara fördelaktigt för det fysiska välbefinnandet.

  1. Regelbunden massage kan bidra till att minska stress och trötthet
  2. Öka cirkulationen, förbättra hållningen och minska muskelspänningar.
  3. Det kan också vara till hjälp för att lindra huvudvärk och förbättra sömnkvaliteten. Alla dessa fördelar är särskilt viktiga för dem som är fysiskt aktiva dagligen.

Massage på jobbet hjälper inte bara individer att slappna av och varva ner under arbetsdagen, utan det hjälper också till att förebygga skador på grund av överansträngning eller belastning på kroppen från repetitiva uppgifter eller tunga lyft.

En massageterapeut kan ge vägledning om rätt kroppsmekanik samt specifika sträckningar som kan hjälpa till att lindra spända muskler eller leder som har blivit överansträngda eller ansträngda på grund av fysisk aktivitet. Regelbundna besök hos en terapeut eller massage på jobbet garanterar att dina muskler förblir tillräckligt lösa för att kunna utföra ditt jobb effektivt utan risk för skador eller kronisk smärta senare på vägen.

AD-bildelar ett lokalt företag I Halmstad vittnar om hur det är att ha massage på jobbet:

”Vi bär ju mycket tungt om dagarna och det är högt stresspåslag ibland oss som jobbar med bildelar. Att få in massage på firman har gjort ett under för personalens välbefinnande och minskat sjukfrånvaron”

Thomas ”Tompa” Johansson, AD-bildelar Halmstad

Massage på jobbet bör inte ersätta medicinska behandlingar

Om du har ett befintligt tillstånd som ischias, karpaltunnelsyndrom eller diskbråck. Regelbunden massage kan dock bidra till att lindra obehag i samband med dessa tillstånd så att du kan fortsätta att arbeta bekvämt under hela dagen.

Regelbunden massage på jobbet ger många fördelar för dem som har en fysiskt aktiv livsstil på sin arbetsplats.

Massage hjälper inte bara till att minska stress och trötthet, utan även till att förebygga skador på grund av överansträngning eller belastning av kroppen från repetitiva uppgifter eller tunga lyft. Massage bör aldrig ersätta medicinska behandlingar som ordineras av en läkare, men den kan bidra till att lindra obehag i samband med befintliga tillstånd så att personer kan fortsätta arbeta bekvämt under hela dagen. Om du letar efter sätt att ta hand om ditt fysiska välbefinnande samtidigt som du arbetar fysiskt varje dag, överväg att införliva regelbunden massage i din rutin!